De Sjeve Sjuttel houdt ‘winning mood’ vast

by Super User

Vrijdagavond 30 november, een uitwedstrijd in Baarn oftewel om de hoek. Stelt u zich eens voor: na een dag skiën komt u in een skihut terecht met een heerlijke openhaard. Als u naar buiten loopt, voelt u de koude, frisse lucht. Dat laatste gevoel, houd dat vast. Dat was de ‘warmte’ in sporthal De Geeren. Het was ons nu duidelijk waarom de tegenstanders de vorige keer kleedjes mee hadden. Daar is het altijd koud. 

Een goede warming-up werd dan ook gelopen en de spanning was direct aanwezig: lukt het om de 4-4 van de vorige keer vast te houden of wellicht te verbeteren? Jacob sr. van Diermen is weer terug van vakantie en mocht direct aantreden. De mannendubbel begon direct goed. De Jacobs waren scherp, speelden snel en goed. De vorige keer werd deze partij verloren, maar nu werd deze partij met gemak binnengesleept met 16-21 en 11-21. 

 

De dames, Sandra van de Groep en Hilbertine Bos, hadden het de vorige keer aanzienlijk gemakkelijker. De vraag is of ze de spanning de baas kunnen zijn. De eerste set verloren ze nipt met 21-17; nog even warm worden. In de tweede set wonnen ze overtuigend met 9-21. Maar in de derde set ging het gelijk op en werd de spanning zichtbaar. Tussen elk punt moedigden de dames elkaar aan: rust, opbouwen en afmaken. Het werd nog even spannend, maar met 18-21 trok de Sjeve Sjuttel aan het langste eind. 

 

Jacob jr. van Diermen mocht aan zijn revanche beginnen. De vorige keer won hij op conditie. Ondertussen zijn we halverwege het seizoen en heeft zijn tegenstander zijn conditie goed bijgewerkt. Jacob jr. van Diermen merkte dat enorm goed en wist zelf niet meer zo goed wat hij moest doen. Zijn startsnelheid is te laag, wat hem belemmert in het spel. Hij verliest, in tegenstelling tot de vorige keer, zijn partij met 21-13 en 21-9. 

 

Sandra van de Groep mag van start en speelt een interessante partij. Haar tegenstandster is lang en kan de punten snel maken, zeker wanneer de service van Sandra niet diep genoeg is. Gelukkig heeft ze dat tijdig door en weet daarop te anticiperen. Met 18-21 en 12-21 weet Sandra het derde punt van de avond binnen te halen. 

 

Jacob sr. van Diermen heeft maar één doel voor ogen: niet minder, maar meer punten in totaal behalen dan de vorige keer. Het lukt hem in de eerste set, want hij haalt 12 punten. In de tweede set haalt hij minder punten, namelijk 7. Maar, hij haalt niet minder of meer punten. Nee, hij weet het zo goed voor elkaar te krijgen dat hij evenveel punten heeft behaald. Helaas gaat de partij wel naar de tegenstander.

 

Hilbertine Bos mag tenslotte nog haar enkelpartij spelen. Het loopt redelijk gelijk op, maar Hilbertine weet de eerste set naar binnen te halen. De tweede set wordt aanzienlijk spannender, omdat haar tegenstandster het patroon goed door heeft en die weet te doorbreken. Zeker aan het eind wordt het spannend, maar ondanks de verlenging weet Hilbertine de partij binnen te halen: 19-21 en 20-22. 

 

Het vierde punt is binnen, daarmee in ieder geval even veel punten als de vorige keer. Is er nog meer te behalen in de mixen?

 

Beide mixen worden vol overtuiging gespeeld. Het is bijzonder om te zien hoe er wordt geknokt. Ze worden tegelijk gespeeld en het is bij Jacob jr. van Diermen en Hilbertine Bos een spannende partij. De focus moet aanwezig blijven en de druk die Jacob legt bij de tegenstander moet niet verslappen. Ze weten goed door te pakken en maken het winnende punt met 17-21 en 18-21. Ondertussen spelen Jacob sr. van Diermen en Sandra van de Groep alsof ze al jaren zijn ingespeeld. Het verloopt soepel en gemakkelijk. Ook zij weten goed te plaatsen en de druk op te voeren en winnen overtuigend met 16-21 en 9-21. 

 

Kortom, een prachtige 2-6 winst. Daarmee behouden we de tweede plaats in het klassement. Volgende week tegen de nummer één die drie punten los staat. Dat belooft een belangrijke, beslissende en spannende partij te worden. 

 

 

Overige uitslagen:

Apollo IJ BC 3 – Sjeve Sjuttel 2 3-5

Apollo IJ BC M3 – Sjeve Sjuttel M1 6-2