Sjeve Sjuttel pakt koppositie!

by Super User

Eén van de belangrijkste wedstrijden stond afgelopen zaterdag op het programma: Sjeve Sjuttel tegen Barneveld, waarvan de thuisploeg de vorige keer nog met 5-3 verloor. Op dat moment staat Barneveld nog bovenaan met 3 punten verschil. Vanwege diverse omstandigheden lukt het Barneveld niet om met hun volledige team te komen en hebben drie invallers in moeten zetten. 

 

De Jacobs van Diermen starten met hun dubbel, maar weten in de verlenging net niet de set te pakken. Ook in de tweede set komen ze tekort; er wordt veel verdedigend gespeeld in plaats van aanvallend. Ze verliezen met 22-24 en 16-21. 

 

De damesdubbel was de vorige keer beschamend tegen Barneveld, dat moest wel rechtgezet worden. Het lijkt de spanning van Barneveld te zijn, want ook nu werden onnodige fouten gemaakt. Desondanks was het altijd nog beter dan de vorige keer, want Sandra van de Groep en Hilbertine Bos weten te winnen met 21-16 en 21-13.

 

Jacob jr. van Diermen gaat beginnen aan z’n enkelpartij; weet hij zich weer te herpakken? Hij gaat graag voor de winst, afgelopen woensdag heeft hij zijn servicetechniek aangepast. Toch heeft hij een wat lastigere start. Vanuit achterstand weet hij de eerste set te winnen met 21-14. 

 

Ondertussen speelt Sandra van de Groep, maar haar tegenstandster heeft een felle service. Ondanks dat weet Sandra daar goed mee overweg te gaan. De wedstrijd speelt zij gemakkelijk uit door goed te serveren en te plaatsen. Ze wint overtuigend met 21-14 en 21-11.

 

De tweede set is Jacob jr. van Diermen het weer even kwijt en verliest met 16-21. Even pauze en dan starten aan de laatste set… Ondertussen start Hilbertine Bos met haar enkelspel. De eerste set weet ze gemakkelijk naar binnen te halen met 21-10. In de tweede set gebeurt er iets geks, ze is afgeleid door de partij van Jacob jr. van Diermen. Daar is het namelijk enorm spannend en voor ze het weet staat Hilbertine 10-11 achter… Jacob jr. van Diermen heeft het spel goed spannend gemaakt, maar trok aan het laatste eind. Hij wint met 21-17. Daarmee staat het 3-1 en kan Hilbertine, als ze haar hoofd er weer bij houdt de 4-1 maken. De tweede set zit verder vol met fouten, dus helaas gaat deze naar de tegenstandster. Maar, niet getreurd bij de derde set was er geen afleiding meer en won zij overtuigend met 21-9. 

 

Jacob sr. van Diermen heeft een mooie uitdaging tegen de enige vaste speler van team Barneveld deze zaterdag. Hij maakt veel fouten, waardoor er kostbare punten verloren gaan. Hij probeert zijn spel aan te passen, maar het lukt niet. Dit betekent helaas verlies voor Jacob sr. van Diermen 14-21 en 10-21. 

 

Er is sowieso al een extra punt t.o.v. de vorige keer. Lukt het om de winst naar de Sjeve Sjuttel te krijgen? Jacob jr. van Diermen en Hilbertine Bos spelen samen een interessante mix. Met wat coaching van Jacob lukt het om samen in twee sets de winst binnen te slepen met 21-15 en 21-14. 

 

De klapper van de dag kunnen Jacob sr. van Diermen en Sandra van de Groep maken. Als zij winnen, dan is de koppositie niet meer voor Barneveld, maar voor de Sjeve Sjuttel. De tegenstander is geblesseerd, maar speelt enorm goed. Het wordt spannend, want de eerste set wordt door ons gewonnen met 21-11. De tweede set worden teveel fouten gemaakt en verliezen ze met 17-21. Tot slot, de laatste set. Het hoofd erbij, koel houden, nadenken en niet te snel willen scoren. Er wordt overtuigend gespeeld en het lukt ze om te winnen met 21-12. 

 

De Sjeve Sjutte behaalt daarmee de koppostie. Ze staan 1 punt los van Barneveld, maar zijn in opperste staat om richting het kampioenschap te gaan. Op naar komende week in Wezep om opnieuw zoveel mogelijk punten binnen te halen en daarmee een gat te slaan richting de anderen. 

 

 

Overige uitslagen

Sjeve Sjuttel 2 – Doorn BC 2 5-3