Winst voor de Sjeve Sjuttel

by Super User

Rond half 10 druppelen de spelers van Sjeve Sjuttel 1 en Amptmeijer Badminton 80 4 binnen. Na een goede warming up is het tijd om te gaan starten. 

 

De Jacobs van Diermen mogen beginnen met de herendubbel. Ondanks dat Jacob jr. nog even wakker moet worden van zijn feestje van die avond ervoor, lijken ze meer op elkaar ingespeeld te zijn. De eerste set winnen ze overtuigend met 21-16. De tweede set worden er meer fouten gemaakt en wordt er door de tegenpartij scherper gespeeld, ze verliezen met 15-21. Het is erop of eronder, beide teams staan op scherp en het loopt gelijk op. Het eind wordt spannend, maar de Jacobs weten de derde set toch naar de Sjeve Sjuttel te trekken met 22-20. Het eerste punt van de dag is direct binnen, een vliegende start!

 

Het is tijd voor de dames. Mirjam van der Wulp mag invallen vanwege afwezigheid van twee andere dames. Samen met Hilbertine Bos gaan ze van start. Het samenspel is niet optimaal, maar weten redelijk wat punten te halen. Tevergeefs, want de tegenstanders spelen overtuigend en zijn daarmee sterker. Mirjam en Hilbertine verliezen de partij met 13-21 en 11-21. 

 

De mannen zijn nog bezig met hun dubbel als Hilbertine Bos begint aan haar enkelspel. Haar tegenstandster heeft moeite met de snelle shuttel en speelt daardoor vooral tegen zichzelf. Het lukt Hilbertine om overtuigend te blijven spelen en te anticiperen op de slagen van de tegenstandster. Ze wint de eerste set overtuigend met 21-11. Ook de tweede set gaat vrij vlot, Hilbertine houdt de regie in de partij en wint met 21-13. Het staat 2-1 voor de Sjeve Sjuttel.

 

Ondertussen is Jacob jr. gestart met de herenenkel. De mannen zijn aan elkaar gewaagd, dat is direct in de eerste set al duidelijk. Ze geven beiden niet op en vechten door. Het wordt daardoor zo spannend dat de eerste set al verlenging nodig heeft. Met 24-22 weet Jacob jr. toch de set binnen te halen. In de tweede set worden er veel fouten gemaakt en laat de tegenstander Jacob jr. goed rennen. Het lukt Jacob jr. niet om bij te blijven en verliest daarmee de set met 17-21. De derde en beslissende set is nodig.

 

Mirjam van der Wulp is ondertussen warmgelopen en gaat ook starten met haar enkelspel. Ze weet in het begin mooi mee te komen met haar tegenstandster, maar al vrij vlot neemt de tegenstandster de regie van de wedstrijd in handen. Het lukt Mirjam niet om daarin mee te gaan. Mirjam zet alles op alles om meer punten te behalen, maar helaas gaat er veel uit of in het net. Het wordt 6-21 en 9-21. 

 

Met extra aanmoediging van het team gaat Jacob jr. aan de slag voor zijn derde set. Hij staat in no-time 10-16 achter. Kan hij dit nog rechttrekken? Langzaamaan komt Jacob jr. dichterbij en gaat het weer gelijk op. Zo gelijk op dat opnieuw een verlenging nodig is. Jacob jr. komt meerdere keren op matchpoint. Hij komt bijna tot een einde van de verlenging, maar weet de partij naar zijn hand te keren met 28-26. 

 

Jacob sr. mag dan eindelijk ook aan de slag. Ondanks de berichtgeving van vorige week dat hij vier weken op vakantie was, is hij teruggevlogen en vliegt binnenkort weer op vakantie. In de eerste set lijkt Jacob sr. nog wel met zijn hoofd op vakantie te zitten. Op vakantie heb je namelijk tijd voor elkaar, en werkelijk elke shuttel werd precies teruggespeeld op de tegenstander. Hij verliest daarmee ook zijn eerste set met 17-21. Jacob sr. weet het tij gelukkig te keren, parkeert zijn vakantie even en zoekt weer de hoeken op, waardoor zijn tegenstander moet gaan lopen. Jacob sr. speelt weer met meer overtuiging en wint vervolgens de tweede set met 21-16. Kan hij dit volhouden in de laatste set? Met de aanmoediging van het team dat hij in ieder geval de gelijkmaker kan maken, gaat hij de derde set in. Jacob sr. houdt z’n hoofd er goed bij en anticipeert goed op de tegenstander. Hij haalt daarmee de vierde punt van de dag binnen met 21-15. 

 

Tijd voor beide mixen, is hier dan het winnende punt te behalen? Jacob jr. en Hilbertine hebben meer vertrouwen na de laatste training en lijken meer op elkaar ingespeeld. Ze spelen vol overtuiging de eerste set, maar laten helaas aan het eind nog wel wat onnodige punten liggen. Gelukkig weten zij het wel te beheersen en winnen de eerste set met 21-18. De tweede set zetten ze voortvarend door. Ze spelen vol overtuiging en brengen de tegenstanders in verwarring. Nu werken ze tot het eind toe goed samen en laten daarmee geen kostbare punten liggen, ze winnen met 21-13 en maken daarmee het winnende punt. 

 

Jacob sr. en Mirjam zijn ondertussen ook begonnen aan de mix. Ze zijn gelijkwaardig aan de tegenstander en spelen goed samen. Ze komen in de eerste set in de verlenging, maar weten dit goed vast te houden en slepen daarmee hun eerste set binnen met 23-21. De tweede set is opnieuw spannend, maar het lukt ze niet om aan het langste eind vast te houden. Helaas verliezen ze deze set met 18-21. De laatste set moet eraan te pas komen. Lukt het ze om hier nog een zesde punt voor het team te behalen? Aan de samenwerking en de wilskracht ligt het niet. Helaas komen ze tekort en neemt al snel de tegenpartij de regie over. Ze verliezen met 11-21. 

 

Al met al heeft de Sjeve Sjuttel hiermee hun eerste winstpartij weten te behalen met 5-3. Een mooie uitslag, op naar volgende week! 

 

 

overige uitslagen:

Sjeve Sjuttel M1 – Thiela BC M2 6-2