De Sjeve Sjuttel pakt drie punten

by Super User

De tweede wedstrijd van het seizoen is een uitwedstrijd naar Barneveld. Jacob sr. is voor vier weken op vakantie, dat betekent vier weken met invallers spelen. Gelukkig hebben we een goede invaller weten te vinden: Jesse. Het thuisteam heeft vorige week ruimschoots gewonnen, eens kijken wat wij daartegen kunnen doen.

De mannen mogen samen van start. Aan de ene kant even wennen aan elkaar, maar tegelijkertijd lopen ze goed mee. Ze komen helaas net te kort in de eerste set en verliezen met 21-18. De tweede set proberen ze er beter in te gaan, maar ook dat lukt helaas niet en verliezen met 21-12.

De dames, Sandra en Hilbertine, zijn ondertussen ook van start gegaan. Het loopt allesbehalve goed. In de beginfase van de set worden teveel eigen fouten gemaakt, waardoor de achterstand te groot is. De eerste set wordt met 21-16 verloren. De tweede set gaan ze vol goede moed, maar tevergeefs. De fouten zijn nog steeds nadrukkelijk aanwezig en ze verliezen met 21-17.

Vaak is het enkelspel het sterkste onderdeel van de Sjeve Sjuttel, laten we daar gas gaan geven en punten pakken. Jacob mag beginnen en start goed. Hij moet hard werken, maar wint de eerste set met 16-21. En nu vasthouden om het eerste punt van de dag binnen te halen. Jacob is hier en daar net te laat of maakt een verkeerde keuze waardoor zijn tegenstander de sterke hand krijgt. Barneveld wint met 21-15 en 21-17.

Hilbertine pept zichzelf op, na de foutenregen van het dubbelspel is het tijd voor echt badminton. Ook in de eerste set moet er hard gewerkt worden en staat ze veelal achter. Hilbertine weet toch de partij naar haar toe te krijgen en wint de eerste set met 21-18. Haar tegenstander heeft blijkbaar alles gegeven, want in de tweede set speelt Hilbertine zo overtuigend en maakt helemaal geen fout meer. Ze wint de set historisch met 21-0. Het eerste punt van de dag is binnen!

Tegelijkertijd speelt ook Sandra, met dezelfde mentaliteit, stoppen met fouten maken, gaat Sandra van start. Ze speelt overtuigend. Het lukt haar om de tegenstandster niet in haar spel te laten komen. Sandra wint overtuigend met 8-21 en de tweede set houdt ze dit goed vast, ondanks dat haar tegenstandster alle tips krijgt. Sandra laat haar niet gek maken. Ze wint ook daar met 11-21.

Jesse mag laten zien wat hij kan. De eerste set moet hij erg wennen aan de shuttel en maakt veel fouten. Hij verliest met 21-10. Ondertussen heeft hij wel goed geanalyseerd hoe zijn tegenstander loopt en anticipeert daarop in de tweede set. Door daar zelf veel minder fouten te maken wint hij overtuigend met 10-21. De laatste set vasthouden. Hij blijft constant, heeft voldoende aanmoediging van teamgenoten en z’n pa die komt kijken. Jesse wint daardoor de derde set met 13-21.

Jacob en Hilbertine gaan met de mix. Ze kunnen het gelijkmakende punt verzegelen. Het is echt de beginfase van het samenspel in de mix, nog niet goed op elkaar ingespeeld. Dit maakt dat de partij niet goed van de grond komt. Opnieuw veel fouten. Jacob en Hilbertine verliezen met 21-15 en 21-16.

Jesse en Sandra krijgen de oppepper om dan echt de gelijkmaker te maken. Ze gaan fanatiek aan de slag. Goed spelinzicht en werken prima samen. De eerste set wordt heel spannend, ze komen tot 20-20 gelijk. Zou het ze lukken? De spanning stijgt, de zaal wordt stiller. Barneveld pakt helaas deze set met 25-23. Op naar de tweede set. Het lukt Jesse en Sandra helaas niet om het sterke spel van de eerste set vast te houden. Ze verliezen met 21-10. Daarmee is de eindstand van deze wedstrijd gekomen tot een 5-3.