Twee keer winst voor de Sjeve Sjuttel

by Super User

Voor de herfstvakantie op 5 oktober mocht de Sjeve Sjuttel thuis laten zien aan Hellas of zij nog steeds zo lekker in vorm zijn. Helaas was Jacob jr. van Diermen niet goed voorbereid door zijn feestje die avond daarvoor. Hopelijk heeft dat niet al teveel invloed. Samen met Jacob sr. van Diermen startten zij de herendubbel en wonnen deze nipt met 21-18 en 22-20. Ook de dames, Sandra van de Groep en Hilbertine Bos, maakt een voortvarende start. De eerste set hadden zij even wat moeite en verloren met 19-21, maar daarna speelden zij overtuigend en wonnen met 21-12 en 21-4. De borrel van de avond ervoor deed Jacob jr. van Diermen voor de rest van de dag niet meer veel goeds, zowel zijn enkel als de mix met Hilbertine Bos gingen verloren. Ook Jacob sr. van Diermen kwam tekort bij zijn enkel. Sandra van de Groep speelde haar enkel heel goed, maar in de tweede set kwam ze iets te kort, waardoor zij opnieuw een derde set had te spelen. Ook nu wist zij dit naar haar kant toe te trekken. Hilbertine wist de stand ook zo te houden dat zij in twee sets haar enkel won. Jacob sr. van Diermen en Sandra van de Groep konden het verschil maken in een gelijkspel of winst voor de Sjeve Sjuttel. Zij speelden zeer goed samen en wonnen overtuigend in een tweesetter. Daarmee was er 5-3 winst voor de Sjeve Sjuttel.

 

Vrijdagavond 1 november mocht de Sjeve Sjuttel opnieuw aantreden, dit keer bij een overvolle tribune bij Harderwijk. De sfeer zat er direct goed in voor Harderwijk, maar de Sjeve Sjuttel liet zich daar niet door misleiden. De heren- en damesdubbel startte tegelijkertijd. Beide partijen waren spannend en hadden een gelijk puntenverloop.

 

Bij de heren viel David Verkade in, samen met Jacob jr. van Diermen hadden ze een strak plan; aanvallend. Dit creëerde veel smashkansen. De eerste set werd met 13-21 binnengehaald en de tweede set werd aanzienlijk spannender, maar wisten ze te behouden met 19-21. Sandra van de Groep en Hilbertine Bos hadden een ander plan: kansen creëren, openingen zoeken en vooral de tegenpartij de fouten laten maken. Zowel de eerste als tweede komen de dames vanaf 16-16 meer op voorsprong en pakken ze beide sets met 16-21 en 19-21.

 

Dit keer was Jacob jr. van Diermen topfit, maar helaas was zijn prestatie in de herenenkel droevig te noemen. Met alle tips van de ervaren David Verkade lukte het Jacob jr. van Diermen niet om de partij naar zijn hand te krijgen. Met een lekke band verloor Jacob jr. van Diermen met 21-12 en 21-9.

 

Sandra van de Groep was aan de beurt voor haar enkel. Haar tegenstandster was gebrand om te winnen en ook Sandra van de Groep had deze drive. De eerste set had zij ook een enorme lekke band, en verloor hard met 21-3. De shuttels gingen alle kanten op, maar niet de juiste kant. De tweede set had Sandra weer het goede gevoel terug en won met 18-21. De laatste set is allesbepalend, maar bij beide dames was er ook sprake van vermoeidheid. Werkelijk alles werd gegeven en een verlening was nodig. Helaas verloor Sandra van de Groep uiteindelijk 23-21.

 

De comeback van David Verkade is werkelijk fenomenaal. Zeer overtuigend speelt hij zijn enkel. Zijn tegenstander maakt nog een halve salto naar het net om weer zo’n scherpe netdrop van David Verkade terug te slaan. Hij raakt de shuttel maar slaat volledig uit. David Verkade is in topvorm en wint daardoor met 14-21 en 17-21.

 

Vervolgens mag Hilbertine Bos van start. Zij kan in ieder geval het gelijkmakende punt neerzetten. Met deze informatie start zij. Door een goede clear weet Hilbertine Bos steeds goed te openen en heeft zij de regie in het spel. In de tweede set wist de tegenstandster daar beter mee om te gaan en kwam iets meer terug. Hilbertine Bos bleef consistent spelen en won met 11-21 en 16-21. In ieder geval gelijkspel.

 

De mixen stonden als een huis. Jacob jr. van Diermen en Hilbertine Bos speelden in topvorm. Door de goede voorzet van Jacob en een sterke backhand, had Hilbertine veel mogelijkheden om de daarna verdedigende slagen van de tegenstander af te maken. Zeer overtuigend wisten zij het winnende punt voor de Sjeve Sjuttel te maken met 11-21 en 8-21.

 

David Verkade en Sandra van de Groep konden een groter verschil maken. Zij zijn nog op elkaar ingespeeld van de afgelopen jaren en het was alsof ze vorige week nog samen hadden gespeeld. Ze leverde goede druk en de tegenstanders wisten er geen raad meer mee. Hun geweldige spel maakte dat zij ook overtuigend wisten te winnen met 9-21 en 13-21.

 

Hiermee behaalde de Sjeve Sjuttel opnieuw winst en dit keer met 2-6. Een geweldige uitslag om boven in het klassement mee te blijven draaien. Vol gas weer terug naar huis en volgende week naar Flevoland… Eens kijken hoeveel punten we daar binnen kunnen halen.

 

 

Overige uitslagen

5 oktober

Sjeve Sjuttel 2 – Veen T BC 4                  3-5

Sjeve Sjuttel M1 – Inside 82 M2               3-5

 

2 november

Amersfoort 9 – Sjeve Sjuttel 2                  5-3

Dronten BC M1 – Sjeve Sjuttel M1          6-2