De Sjeve Sjuttel 1 is in een ‘winning mood’

by Super User

‘Je bent te lief’, ‘een nieuwe shuttle, dat dacht ik even niet’, ‘als ik deze niet pak, pak jij die dan?’ en ‘moest ik deze pakken?’ waren de welgekende uitspraken van deze week. Tja, en dat in een winning mood, hoe dan? Daar komt u achter in het wedstrijdverslag van Flevoland 4 tegen Sjeve Sjuttel 1 van zaterdag 9 november.

 

Jacob jr. van Diermen en Jesse Kruisheer begonnen topfit aan hun partij. Ze waren goed op elkaar ingespeeld en speelden daardoor voortreffelijk en gecontroleerd. De eerste set wonnen zij met 12-21. De tweede set ging nog makkelijker en al snel was het 7-21. Het eerste punt van de dag was binnen.

 

De dames, Mirjam van der Wulp en Hilbertine Bos startten ook erg goed. De voorbedachte tactiek werd direct aan gang gezet. Mirjam speelt bewust iets meer bij het net, want haar netspel is sterk. Met geweldige dropjes wist zij haar tegenstandsters goed uit te spelen. Ook met de harde klappen van Hilbertine werkte het goed en konden ze goed positioneren. De tweede set maakten ze het enorm spannend en moeilijk voor zichzelf. Er was zelfs een verlenging nodig, maar het allerlaatste punt werd uit de tenen gehaald door beide dames. Een halve snoekduik werd ingezet om de shuttle te halen. Gelukt, winst met 12-21 en 20-22! Het geloof in deze wedstrijd was hoog en de toon voor de volgende partijen was gezet.

 

Jacob jr. van Diermen had na vorige week wat goed te maken. Zijn topfitheid van deze week gaf hem voldoende moed om te starten. De eerste set ging vooral gelijk op. Flink wat aanmoediging had Jacob jr. van Diermen nodig. Aan het eind werd de indruk gewekt dat hij de set naar zijn hand zou krijgen. Helaas miste hij een aantal setpunten, waardoor een verlenging nodig was. Het was enorm spannend, helaas ging de set naar met 28-26 naar de tegenstander. Volgens Jesse Kruisheer was Jacob jr. van Diermen te lief en heeft hij dat nog de rest van de tijd aan moeten horen. In de tweede set werden er teveel fouten gemaakt en ging helaas verloren met 21-10.

 

Hilbertine Bos mocht ook met haar enkelspel gaan starten. Als snel had zij last van de snelheid van de shuttle. De tegenstandster wilde de shuttle niet vertragen, daarmee werd op dezelfde wijze doorgespeeld. Hilbertine Bos koos daardoor voor een ander speltactiek. De eerste set werd, ondanks de wat extra fouten, wel naar binnen gehaald met 16-21. In de tweede set ging het opnieuw prima volgens deze manier. Halverwege wilde de tegenstandster een nieuwe shuttle, maar Hilbertine Bos stak daar een stokje voor. De shuttle was nog in prima staat. Na het testen van de shuttle was Hilbertine Bos er nog steeds van overtuigd dat de shuttle goed was en werd daarom met dezelfde shuttle verder gespeeld. Dit had een mentale weerslag op de tegenstandster, waar Hilbertine Bos slim gebruik van maakte. Ook deze set werd met 16-21 gewonnen.

 

Jesse Kruisheer mocht laten zien wat hij nog in z’n mars heeft. Lief zijn in ieder geval niet, hij was overtuigd van de momenten dat de shuttle in of uit was. Hij had de scheidsrechter in zijn voordeel, want die geloofde hem direct. Halverwege de eerste set stapte Jesse Kruisheer verkeerd uit, waardoor hij een lichte blessure opliep met zijn knie. Hij kon wel doorspelen, maar veranderde wel van tactiek. De eerste set redde hij het met 17-21. De tweede set had hij nog steeds last en was het van belang om niet teveel fouten te maken. Deze set liep gelijk op en dat maakte aan het eind een spanning. Ook in deze wedstrijd was een verlenging nodig, maar Jesse wist dat hij het maar beter naar zijn hand kon zetten. Dat is beter voor z’n knie, maar geeft ook een goed verhaal maandag als hij op kantoor zit met Jacob jr. van Diermen. En het lukte, de winst ging naar zijn kant met 21-23. Dat wordt een leuke werkdag maandag voor Jesse Kruisheer.

 

Mirjam van der Wulp mocht ook aan de slag met haar enkelspel. Het is een onderdeel dat ze graag zo snel mogelijk doet om ervan af te zijn. Haar doel: minimaal dubbele cijfers. En dat lukt in de eerste set, ze behaalt 12 punten. In de tweede set lukt het net niet en haalt ze 9 punten. Zoals Mirjam van der Wulp het zelf zou zeggen: ‘en gauw door naar de mixen, we gaan ze pakken!’.

 

Jacob jr. van Diermen en Hilbertine Bos zijn na een aantal weken goed op elkaar ingespeeld en spelen ook nu een goede mix. Er is meer afstemming en een goede opbouw in het spel. De eerste set wordt gemakkelijk gewonnen met 13-21. In de tweede set maken ze aan het begin wat meer eigen fouten, tijd om daarmee te stoppen en weer het spel van de eerste set te hervatten. Het wordt 18-18 en is gelijk spannend, want de tegenstanders krijgen nieuwe hoop. Jacob jr. van Diermen en Hilbertine Bos staan op scherp en spelen het super goed uit met 18-21. Ze weten hiermee dat de winst aan de kant van de Sjeve Sjuttel is. Op naar de laatste wedstrijd, valt er nog een punt naar onze kant te halen?

 

Jesse Kruisheer en Mirjam van der Wulp hebben nog nooit samen gespeeld, maar hun tactiek is wellicht wel de beste van allemaal: ‘als ik ‘m niet pak, pak jij ‘m dan?’ En als je dan misslaat, dan zeg je gewoon: ‘moest ik die pakken?’. Ook qua rolverdeling was het niet altijd zoals we gewend zijn. Jesse Kruisheer pakte nogal vaak de rol van de vrouw over en Mirjam van der Wulp pakte dan min of meer gedwongen de rol van de heer over. De eerste set begon niet heel goed, ze stonden met 13-7 achter, maar met hun tactiek is werkelijk alles mogelijk. Daarom kregen zij het voor elkaar om er nog winst uit te halen met 17-21. De tweede set ging gewoon op deze manier verder, de pijn rondom de knie van Jesse Kruisheer wat iets minder, omdat hij nu niet veel hoefde te bukken. Hun tactiek hield stand en dat had een positieve uitkomst, want ook de tweede set wisten zij te winnen en nu met 15-21.

 

De Sjeve Sjuttel 1 won daarmee met 6-2 en staat nu tweede in het klassement. Op naar de komende wedstrijd, mogelijk kunnen we dichterbij die eerste plaats komen…

 

 

overige uitslag

Hoevelaken 1 – Sjeve Sjuttel 2    4-4