Sjeve Sjuttel 1 speelt gelijk

by Super User

Sandra van de Groep heeft er zin in en is al om half 10 aanwezig om de netten op te hangen. Daarna volgen David Verkade en Hilbertine Bos in de zaal. Jacob jr. van Diermen is nog onderweg en lijkt niet op tijd te zijn. Dat blijkt, ruim 40 minuten later arriveert hij. 

 

Sandra van de Groep en Hilbertine Bos zijn ondertussen aan de damesdubbel begonnen. Dit gaat relatief gemakkelijk. Het is een duidelijk plan om uit te kunnen spelen. De zwakke plekken zijn snel gevonden en ze winnen daardoor in twee sets; 21-13 en 21-10. 

 

Aangezien Jacob jr. van Diermen er nog niet is en de damesdubbel vlot verliep, start David Verkade alvast met zijn enkel. Hij speelt een eerste spannende set, waarin beiden hard werken. Toch weet David Verkade hier de sterkste te zijn en haalt de set binnen met 21-16. De tegenstander is erg op zijn hoede in de tweede set en weet David Verkade goed onder druk te zetten. David heeft er moeite mee om de partij weer naar zijn hand te krijgen en komt daarmee te kort. Hij verliest de twee sets daarna met 11-21 en 12-21.

 

Sandra van de Groep mag ook starten, ze is erop gebrand. Tegen een jonge speelster van 11 mag Sandra van de Groep beginnen. Ze speelt overtuigend en houdt de jonge tegenstandster goed onder druk. Ze wint in twee sets met 21-11 en 21-13. 

 

Hilbertine Bos mag starten, het lijkt erop dat er een blessure is ontstaan in haar bovenbeen tijdens de warming-up. Toch spelen, maar niet alles pakken om volledige blessure uit de weg te gaan. De pot is niet heel zwaar en het is duidelijk waar de mogelijkheden liggen om punten te scoren. Het lukt in twee sets om te winnen met 21-14 en 21-17.

 

Ondertussen is Jacob jr. van Diermen even binnen. We besluiten eerst de dubbel te spelen en daarna de mix. 

 

De mannen beginnen goed en weten de eerste set binnen te halen met 21-17. Daarna lijken zij te veel fouten te maken. Daardoor komen ze te kort en raken gefrustreerd, ze verliezen met 13-21 en 16-21. 

 

Jacob jr. van Diermen en Hilbertine Bos starten met goede moed hun mix. Hilbertine Bos voor en Jacob jr. van Diermen achter. De eerste set worden er te veel fouten gemaakt en worden ze weggeslagen met 11-21. De tweede set gaat aanzienlijk beter en is een verlenging nodig, helaas komen ze net te kort en verliezen met 22-24.

 

David Verkade en Sandra van de Groep speelden weer ouderwets goed samen. Het was een spannende mix, maar ze konden de druk goed aan. En wonnen overtuigend met 21-18 en 21-17. 

 

Tot slot, Jacob jr. van Diermen kon het verschil van de dag maken. Helaas lukt het niet, zat hij niet goed in de wedstrijd en maakte te veel fouten. Hij verloor met 12-21 en 13-21. 

 

Daarmee een eindstand van 4-4. Enorm spannend in het klassement, want Barneveld staat los met 2 punten verschil. Daarna volgen drie clubs op de tweede plek, waaronder de Sjeve Sjuttel. Het belooft een spannende tweede ronde te worden, die over twee weken van start gaat.

 

 

overige uitslagen

Sjeve Sjuttel 2 – Inside 82 4 4-4

Sjeve Sjuttel M1 – Hoevelaken M1 0-8